Renteutgiftene for kredittkjøp kan bli høye dersom man sammenligner med rentene på de fleste lån. Derfor er det gunstig i mange tilfeller å ha et kredittkort som har lavest mulig renter. De dyre kredittkortene er i denne sammenhengen de med renter opp mot 30%, mens de billige ligger betydelig lavere. Vi har sett på betingelsene på tre av de absolutt beste kredittkortene når det gjelder renter.

Testvinneren Ikano Visa

Ikano Visa er ofte å se på pallen i kåringer av de beste kredittkortene, spesielt i kategorien for lave renter. De nominelle rentene er på 20,28% per år, noe som utgjør 1,69% per måned. Dette er høyere enn de fleste forbrukslån, men nesten 10% lavere enn de dyreste kredittkortene. Du får inntil 100 000 i kreditt med Ikano Visa, med en rentefri periode på 45 dager.

Fordelsprogrammet til Ikano Visa er det som sannsynligvis i første rekke har gjort kortet til en publikumsfavoritt. Dette programmet er tredelt, der du får faste rabatter på enkelte handelssteder, spesielle månedlige tilbud, samt en egen fordelsportal med et bredt spekter av produkter og tjenester. Noen av rabattene kommer i form av såkalt CashBack (dette heter KickBack hos Ikano), som betyr penger tilbake innenfor visse beløpsgrenser, mens andre er faste og har ingen begrensninger. Ikano Visa gir deg også gratis reiseforsikring når du betaler med kortet (minimum 50% av reisens kostnader).

Markedets laveste rente fra Credits Flex+

Om rentenivået er det viktigste kriteriet for hvilket kredittkort du skal velge, kommer du ikke utenom Credits Flex+. Kortet utstedes av BB Finans, et selskap som er spesialisert innen forbrukerfinansiering. I tillegg til kredittkort, tilbyr BB Finans også forbrukslån med og uten sikkerhet. Credits Flex+. har de laveste rentene vi har kommet over. For tiden ligger de nominelle rentene på 9,9%, i tillegg til at kortet er 100% gebyrfritt. Rentene er faktisk like lave som flere av de beste forbrukslånene du finner på markedet. Du kan få en kredittgrense opp til 100 000 kroner, og den rentefrie perioden er på 45 dager.

Minuset med dette kredittkortet er at det ikke er tilknyttet noe spesielt fordelsprogram. Dermed får du ingen spesielle rabatter eller bonuser når du bruker det. Credits Flex+ er i så måte regnet for et knallgodt tilleggskort, for de som har muligheten til å veksle mellom kortene, alt ettersom hvilke fordeler de er ute etter.

santander-mastercardSantander Red med lukrativt fordelsprogram

Santander Red er en god nummer to når det gjelder lave renter på kredittkort. De effektive årsrentene er på kun 14,89% for ubetalt kreditt. Dette er om lag halvparten av det de dyreste kortene tilbyr, og fullt på nivå med et gjennomsnittlig forbrukslån uten sikkerhet. Kredittgrensen er også her på 100 000 kroner. Kortet har ingen gebyrer for kjøp av varer og tjenester, men det tilkommer et gebyr på 30 kroner for kontantuttak. Rentefri periode er på 45 dager.

Santander sine kredittkort er alle tilknyttet bankens fordelsprogram. Det vil si at når du betaler med kortet, får du unike bonuser innenfor mange forskjellige kategorier. Santanders fordelsprogram er kanskje spesielt godt for netthandel, da bonusavtalene er over 200 i antallet, og inkluderer populære nettbutikker som Apple Store, Zalando og kjente aktører innen reise. Her får du også faste rabatter på utvalgte steder.

Slik unngår du renter på kredittkort

Smarte brukere av kredittkort betaler aldri eller sjelden renter. De ekstra kostnadene unngår man ved å alltid betale hele den benyttede kreditten i tide. I tide betyr simpelthen før den rentefrie perioden er over. Rentefritaket gjelder for de fleste kredittkort i 45 dager, mens enkelte tilbyr 50 eller 52 dager. Fritaket gjelder kun når du betaler for varer og tjenester, mens det som regnes som kontantuttak får påløpte renter beregnet fra transaksjonsdatoen. Regningsbetaling og betaling på Posten blir her regnet som kontantuttak, sammen med rene uttak av kontanter i minibanker og over skranke. Skal du ha kontanter, bør du bruke et vanlig bankkort i stedet, og du unngår dermed alle renteutgifter.